Четвъртък,

Ето ги чувалите с пари и злато на Селим СНИМКИ

От: Стандарт, снимки Блиц -
4093
Ето ги чувалите с пари и злато на Селим СНИМКИ
A
A
A

При операция на ГДБОП-МВР и ДАНС-Сливен под надзора на Окръжна прокуратура - Сливен, на територията на област Сливен и ГКПП "Капитан Андреево" са задържани 16 лица за пране на пари и митнически нарушения, съобщава БНТ.

Претърсени са 8 жилища, няколко складови бази и чейнч бюро от където са иззети голямо количество пари, злато и други ценности.

Разпитани са множество свидетели. 

Групата е действала двупосочно – изнасяли са контрабандни цигари към Англия, където са били регистрирани като безработни. Те са източвали и социалната система във вид на помощи.

Ето ги торбите със злато и пари на бандата на Селим, спипани при акцията в Сливен СНИМКИ

На брифинг за акцията прокурор Веселин Гангалов обясни, че на 6 лица са им повдигнати обвинения за пране на пари, квалифицирана контрабанда, имотни измами. По отношение на 3 лица е определена мярка задържане под стража за 72 часа, а останалите трима са с мярка подписка.

Окръжната прокуратура Сливен повдигна обвинения на шестима души, заподозрени, че са се занимавали с контрабанда, в чиито домове при обиск са открити над 1 милион лева в чували.

От шестимата задържани по случая четирима се очаква да бъдат оставени за постоянно в ареста.

По случая са разпитани 16 души.

Сред  задържаните е смятаният за лидер на групата Симеон, с прякор Селим, на 54 години. От негов адрес и офис са иззети голяма сума пари и ценности, информира БНР.

 

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com