Екшън в Катуница:Бой, стрелба и запалена ракиджийница

Двама съпрузи станали мишена на гневен съселянин след кръчмарска свада

Екшън в Катуница:Бой, стрелба и запалена ракиджийница | StandartNews.com

Нов екшън в стил Дивия Запад разбуни пловдивското село Катуница. Двама съпрузи се оплакаха, че са били бити и малтретирани след посещение в заведение, а след това техен имот – подпален с нафта, съобщи Би Ти Ви.

Кошмарната серия за семейство Богданови започнала на паркинга пред ресторанта, където били. След свада с млад мъж, той започнал да ги налага с юмруци. Жената е със счупена ръка, а мъжът има множество кръвонасядания по крайнците, главата и тялото, сочи направеният преглед

Малко по-късно колата им била надупчена със сачми, най-вероятно от ловна пушка.

На място пристига полиция, но след като приключват разпитите се оказва, че семейната ракиджийница на потървешите е подпалена с нафта.

Днес следобед полицията задържа заподозрян за побоя и стрелбата.

Версията на полицията обаче е по-различна. От РПУ- Асеновград твърдят, че са реагирали на три последователни сигнала. Първият е бил подаден в 01.00 часа през нощта, когато е съобщено за двама мъже, които са се скарали и сбили в заведение. Те били употребили алкохол. Единият си тръгнал с приятелката си, но малко по-късно другият го последвал заедно с няколко други човека. Те влезли в двора му, в следствие на което собственикът произвежда няколко изстрела във въздуха със законно притежавана ловна пушка. Сигналът за това е получен в 01.30 часа.

Започнала проверка, за да се изяснят обстоятелствата, снети са обяснения от всички участници. Мъжът, който е произвел изстрел, е задържан за 24 часа. Срещу него има образувано бързо производство за това, че неправилно е съхранявал оръжието си.

Малко по-късно, в 03.45 часа, е получен трети сигнал за пожар в ракиджийница, собственост на втория участник.

Катуница се прочу с размирици през септември 2011 г., когато местните българи се вдигнаха срещу циганския бос Кирил Рашков -Цар Киро, след като негови близки убиха младеж. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай