Джон Кери от Кеймбридж подлуди Слънчев бряг (ОБЗОР)

Джон Кери от Кеймбридж подлуди Слънчев бряг (ОБЗОР) | StandartNews.com

Английски ММА боец вилня с мотокар, вади ножове и замеря с бутилки ченгета

Спецченгета усмириха британеца с пет белезници след 3,5 часа гонка

Английски ММА боец спретна невиждан екшън в Слънчев бряг и вдигна накрак полицията. 26-годишният Джон Кери от Кеймбридж, който пристигнал на почивка като турист, вилня като в холивудски екшън. Британецът открадна мотокар, троши наред врати и коли, после нападна полицаи и вади ножове. Към момента няма логично обяснение за изблика на агресия, но най-вероятно става въпрос за предозиране с опиати. Резултатите от кръвните проби обаче все още не са готови. Двайсет полицаи и пожарникари три часа и половина преследваха адаша на държавния секретар на САЩ, докато успеят да го обезвредят и закопчаят.

Екшънът започнал малко преди полунощ, когато от складовата база на фирма "ММ Комерс" се оплакали, че е откраднат мотокар. Пристигналите на място полицаи не повярвали на очите си. Те заварили портала разбит, а гардовете им разказали, че непознат мъж влетял в склада, качил се на мотокар и помлял с него двете метални двукрили врати, след което излетял като торпедо на пътя Бургас - Варна. Без да губят време, униформените повикали подкрепление и хукнали да гонят крадеца. Засекли го близо до аквапарка в курорта.

Когато пуснали сирената и се опитали да го спрат, здравенякът натиснал педала на мотокара и хукнал да бяга. Последвала зрелищна гонка, в която чужденецът катастрофирал два пъти. На едно от кръстовищата той налетял с мотокара върху "Форд Транзит", като перфорирал колата с "вилиците" на три места от ляво. Дал заден ход и отново се изплъзнал, но след няколко километра нанизал втора кола, този път БМВ. Вилиците на мотокара я пробили по същия начин, като я повдигнали на 40 см от земята. Машината се заклещила и британецът я зарязал, като продължил да бяга.

Минути по-късно униформените го настигнали и се опитали да го задържат. Джон обаче ги посрещнал с дълъг стоманен гаечен ключ. Започнал да го размахва, като се опитвал да го стовари върху главите им. След като не успял да ги нарани, изведнъж насочил агресията към себе си. Започнал да се блъска с гаечния ключ в главата и гърдите, след което пак си плюл на петите. Гонката продължила из целия комплекс. На помощ пристигнали още няколко патрула, които безуспешно се опитвали да арестуват пощурелия чужденец. При поредната схватка до ресторант "Каручката" Джон успял да цапардоса един от полицаите с тежката стомана в лакътя и пръстите и отново хукнал. Униформените го предупредили, че ще стрелят и изпратили срещу него няколко залпа със стоппатрони. Улучили го в краката и тялото, но гумените куршуми се оказали безсилни пред якия ММА боец.

Маратонът продължил в посока към Несебър. Британецът нахлул в бензиностанция OMV, където грабнал бутилки с алкохол и започнал да замеря с тях полицаите. Те едва успели да изведат ужасените три касиерки, които били на смяна. Отвлекли вниманието на нападателя, като го напръскали с прахов пожарогасител, а през това време успели да изведат жените. Когато разбрал, че е сам и обграден, агресивният британец претършувал кухнята и след минута изскочил въоръжен с по един нож във всяка ръка. "Имаше реална опасност да заколи някого. Беше като ранен звяр", разказа очевидец на екшъна. На помощ пристигнали двата отряда от Специализираните полицейски сили. Спецченгетата в пълно бойно снаряжение обградили от всички страни бензиностанцията и атакували внезапно британеца. При арестуването му се наложило да се използва сериозна физическа сила. Дори и след като се озовал проснат на земята, Джон продължил да буйства. За да бъде усмирен, се наложило да му сложат пет чифта белезници. Полицаите преценили, че заради нараняванията, които е получил, и заради неадекватното му състояние има нужда от медицинска помощ. Затова вместо в ареста го отвели в бургаската болница. ММА боецът е бил закован към болничното легло с белезници за двете ръце и краката, докато лекарите обработват раните му. В момента той продължава да е закопчан и под полицейска охрана в болницата.

Джон Кери пристигнал в България на 21 септември като организиран турист. Първоначално отседнал в хотел "Палацо" в Слънчев бряг, но поради затварянето му в края на сезона се преместил в хотел "Астория". "Установено е, че е бил активен спортист, трениращ за ММА боеве", обясниха от полицията. Родни майстори на боевете без правила обаче заявиха, че не са чували за някакви успехи на Джон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай