Дядо плати 13 000 лв. на мним лекар за „златни пирони"

Дядо плати 13 000 лв. на мним лекар за „златни пирони"  | StandartNews.com

Благоевград. 79-годишен мъж от Благоевград бе ужилен с огромна сума от телефонни измамници. Той станал жертва на „ало"-мошениците във вторник. Към 10.30 часа му се обадил непознат мъж, който се представил за лекар. Медикът бил „разтревожен" и съобщил, че е необходима голяма парична сума за поставяне на златни пирони на счупения крак на дъщерята на стареца. За по-голяма достоверност на казаното „медикът" уредил срещата в двора на МБАЛ – Благоевград. Наивният пенсионер отишъл там и предал на измамника сумата от почти 13 000 лева. По-късно разбрал, че е измамен и подал сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство. Потърпевшият дал добро описание на мошеника, който се издирва от полицията.

 

Само ден по-рано лъжлив лекар измъкна скътаните за черни дни пари на възрастна жена от Сандански. 77-годишната пенсионерка брои 1600 лева за спешна „операция" на дъщеря си.

 

Заради многобройните опити за телефонни измами, повечето успешни, ОД на МВР - Благоевград апелира към гражданите за повишено внимание и проява на мнителност към съмнителни и непознати лица. При подобни телефонни обаждания, когато им искат пари, да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай