Двойно убийство във Варна, полиция и прокуратура мълчат

Двойно убийство във Варна, полиция и прокуратура мълчат | StandartNews.com

Варна. Двойно убийство, изършено в събота със стрелба от упор, потресе Варна. Че е започнало неотложно досъдебно производство за причинена смърт на две лица, е единствената информация, дадена от прокуратурата.

Тежкото престъпление е извършено в кооперация на оживената, но видимо спокойна улица "Бузлуджа" 3. Възрастните хора Николай Курдов на 80 г., и балдъзата му Елка Порожанова на 67 г. са били в мансарден апартамент на 5-тия етаж. Те са отворили вратата на непознат човек, докато съпругата на Николай и сестра на загиналата - Дора, е била на пазар.

"Ако тя е била у дома, най-вероятно е щяло да има и трето убийство", коментират криминалисти, запознати със случая. Всички живеещи в кооперацията са от една фамилия - 1 брат и 3 сестри, а четвъртата и най-възрастна живее зад океана в САЩ. 

"Няма кой от семейството или близките да е посегнал на сестра ми и зет ми", категорично заяви братът Тодор Порожанов, който живее на 1-вия етаж и е трудно подвижен. Той целият трепери от загубата на близките си хора докато разказва, че в деня преди убийството при двамата възрастни, станали жертва, е идвал униформен полицай, според него вероятно мним. Той им направил проверка на личните карти с мотива, че е подаден сигнал срещу тях, че крият сирийски бежанци в дома си.

"Най-вероятно същият е дошъл на следващия ден и е застрелял сестра ми и зет ми", смята Тодор. "Ето така ни пазят държавните институции, Народното събрание и полицията", хлипаше възрастният мъж.

Съпругата на убития Николай - Дора, не може да влезе в апартамента, където се е разиграла кървавата драма, защото е запечатан от полицаи. Тя беше на долния етаж в апартамента на племенника си, но отказа да разговаря с журналисти.

Подбудите за убийството предстои да бъдат изяснени. Компетентните институции пазят подробностите по случая в дълбока тайна. От варненската полиция единствено са потвърдили, че подобно престъпление е извършено.

Случаят е докладван на дежурен прокурор, който своевременно е посетил местопроизшествието и е дал необходимите указания. Съобщението на прокуратурата гласи, че повече информация за престъплението на този етап няма да има.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай