Двамата висши антимафиоти остават в ареста

Пуснаха само полицайката Василена

Двамата висши антимафиоти остават в ареста | StandartNews.com

Двама от тримата задържани висши антимафиоти остават в ареста. Според съда има опасност Цветан Панков и Кирил Ванков от ГДБОП да извършат престъпления навън, както и обосновано предположение, че са автори на престъпленията, в които са обвинени, съобщава "Нова телевизия".

Обвиняемата Василена Фикирийска остана без мярка, защото според съда нямала отношение към групата. Тя е сочена от прокуратурата за интимна приятелка на Панков. Фикирийска заяви, че не разбира как е участвала в схемата, а според защитата й е обвиняема само, за да има обвинение за организираната престъпна група, в която по закон трябва да участват повече от 2 лица. Малко по-късно сайтът Афера обяви, че тя е дъщеря на депутатка от ГЕРБ.

Според събраните данни подкупите са стигали до Цветан Панков чрез свидетел. Според прокуратурата наркопласьори плащали на обвиняемите Панков и Ванков, за да няма акции срещу тях, а срещу конкурентите им. Според прокуратурата има висока степен на обществена опасност и е възможно обвиняемите да повлияят на свидетели, ако са на свобода.

По-рано пред съда Цветан Панков заяви, че са искали по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража. Защитата му заяви, че той има множество отличия, а срещу него и колегите му свидетелстват престъпници. Имал и високо кръвно.

Кирил Ванков пък заяви, че много от свидетелите са му "изключително ядосани", защото са били задържани при операция под негово ръководство. „Не позволявайте на организираната престъпност да се разправя с тези, които им създават проблеми", каза още той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай