Двама депутати били Кумчо Вълчо

Засекли с бръмбари паролите, с които прибирали парите

Двама депутати били Кумчо Вълчо    | StandartNews.com

Не един, а двама депутати от ГЕРБ са си играли на Кумчо Вълчо и Червената шапчица с манекенки на арестувания бизнесмен Румен Чолов-Чолата. Това научи "Стандарт" от добре информирани източници. Хотел в Драгалевци и хижа край София пък били пристаните на плътските наслади за зажаднелите за свежи ласки народни избраници. 

Както пръв "Стандарт" писа, всички момичета в бардака на Чолов трябвало да влизат в различни роли, за да забавляват клиентите си. В парламента и вчера се питаха кои са двамата ценители на платения секс с манекенки, получили прякора Кумчо Вълчо. С нарицателното име те се сдобили заради желанието им девойката, която ги обслужва, да бъде облечена като Червената шапчица.

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста за постоянно Росен Чолов-Чолата и букерката на FH1 Ралица Любенова. Те бяха обвинени на 27 ноември за 16 престъпления, свързани с трафик на жени. Върху решението на съда натежаха нови доказателства и показания на миски, че са склонявани да проституират. Чолов е сочен за лидер на организираната престъпна група.

В съдебната зала белезниците щракнаха около ръцете и на шофьора Пламен Кирилов. На заседание на предишната съдебна инстанция той бе пуснат на свобода от спецмагистратите, защото не било доказано участието му. Вчера обаче съдът отсече, че

и той е с двата крака

в организираната престъпна група. Според спецсъдиите тримата можели да се укрият, да извършат друго престъпление или пък да притискат свидетели, затова не им се полага излизане на свобода.

В залата пет часа беше и съпругата на Чолата - актрисата Ирена Милянкова, която със сълзи на очи посрещна решението на съда. Неотлъчно до нея бе млад мъж, който приличаше физически на Чолата. Предполага се, че това е брат му. Милянкова заяви, че случващото се със семейството й е пълен абсурд.

Чолов и ортаците му си общували с пароли по джиесема. "Иди и вземи "нещата", била репликата, при която шофьорът трябвало да отиде и да прибере парите, заработени от секструженичките, стана ясно от пледоарията на прокурор Мария Нейкова. Според обвинението това се доказвало и от материали от използваните СРС. Този път обвинението извади козове и срещу таксиметровия шофьор Кирилов, които натежаха при промяна на мярката за неотклонение срещу него и го оставиха в ареста. Свидетелка по делото разказала, че той е имал

едно пътуване до Косово

където карал нея и други момичета с микробус. Пътешествието било заради секстуризъм и според прокуратурата шофьорът много добре знаел това. Кирилов прибирал по разпореждане на Чолов и Любенова "нещата", т.е. парите, заработени от девойките, и това било засечено с "бръмбари". Така било установено, че и манекенки от Варна също са участвали в оргиите. Шофьорът купувал и самолетни билети за сексдестинациите. Според свидетелски показания Ралица Любенова пък разпределяла момичетата по адреси, вземала парите от заработеното и се отчитала на Чолов. 

Според защитата на обвиняемите в материалите по делото липсват справки от мобилните оператори, за да стане ясно кой с кого е говорил по джиесема. Адвокат Ваня Траянова, която защитава Чолов, пък заяви, че той е обвинен за развратни действия, но няма данни да е извършвал такива. Предлагането на секс срещу пари не било разврат. Според нея двете искания за използвани СРС били в нарушение на закона. Под едното от тях нямало подпис на главния секретар на МВР, както изисква законът.

Във второто пък Станимир Флоров се подписал и като шеф на ГДБОП, и като главен секретар на МВР. Според Траянова Чолов не бил собственик на модна агенция FH1 и това можело да бъде доказано от справка в Търговския регистър.

И тримата подсъдими поискаха в последната си дума от съда да бъдат освободени. Председателят на съдебния състав Румяна Илиева обаче постанови, че Чолов, Любенова и Кирилов трябва да останат постоянно в ареста. Според нея

имало достатъчно доказателства

за авторство на деянието и от тримата, както и опасност от неправомерното им поведение, ако бъде променена мярката им.

Според разследващите престъпниците са набирали момичета за манекенки и фотомодели чрез модната агенция FH1, а след това са ги уговаряли да извършват и сексуслуги срещу високо заплащане - между 800 и 1000 лева на вечер. Половината пари са били за сводниците, а другата половина - за компаньонката. За момента са установени близо 20 момичета, ангажирани в престъпната схема, като част от тях са непълнолетни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай