Четвъртък,

Двама от задържаните за кражби в Бургас остават в ареста

От: Редактори, снимка БНР -
164
Двама от задържаните за кражби в Бургас остават в ареста
A
A
A

Двама мъже на 40 години, от тежкия криминален контингент, са задържани за кражби в особено големи размери, при вчерашната СПО в Бургас. Установено е, че двамата са извършили кражби на злато, пари и акцизни стоки от 4 обекта в Бургас и Айтос на стойност над 322 000 лева, предаде БНР.

Една заложна къща и складове с големи обороти са обектите, в които са извършени кражбите, каза административният ръководител на окръжната прокуратура  Георги Чинев.

"Като характерна особеност на два от случаите е, че е използван специфичен режещ инструмент, своеобразна амалгама от газ пропан бутан и кислород, с който е осъществено рязането на каси".

За обирите е използван богат набор от инструменти, заяви наблюдаващият делото прокурор Мануел Манев.

"В обектите е прониквано като са разбивани стени. След разбиването на стените са използвани специални устройства, с които са заглушавани охранителните системи, след като са елиминирали охранителните системи се е пристъпвало към рязане  на каси".

Двамата задържани са от Бургас. Единият от тях е осъждан и двамата са разследвани за кражби и документни измами. Сега Срещу тях са повдигнати обвинения ,за който предвиденото наказание е от 10 до 20 год. затвор. Престъпленията са извършени  през последните 2 години, уточни директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com