Държалият заложници край Сандански се самоуби в ареста

Мъжът на име Цветан държа заложници в село Вълково

Държалият заложници край Сандански се самоуби в ареста | StandartNews.com

Мъжът на име Цветан, който държа трима заложници в село Вълково край Сандански, се е самоубил в ареста, предаде Нова телевизия.

Той е отнел живота си в ареста в кв. "Еленово" в Благоевград, където беше задържан за 72 часа.

По първоначална информация Цветан се е обесил с чаршаф в килията си. Той е вързал чаршафа на решетките на прозореца и се е покатерил на леглото, от което е скочил. Медиците констатирали, че той си е счупил врата.

В продължение на няколко часа 41-годишният мъж държа за заложници бившата си съпруга и нейната майка. Имаше и ранен човек – бащата на партньорката му. След преговори с психолози и полицаи мъжът се предаде.

До обезвреждането на мъжа се стигна след дълги преговори и действия от страна на служителите на полицията в Благоевград, Института по психология към МВР и Специалния отряд за борба с тероризма - МВР.

Преди малко правосъдното министерство, под чиито надзор са арестите, излезе с официално съобщение по случая. Ето пълния му текст:

Днес в 15.40 ч. в арест Благоевград при извършване на рутинна проверка е установено, че задържаният Цветелин Цеков се е обесил с връзка от маратонка, завързана за решетката на прозореца. Той е бил настанен с друг задържан под стража, който по време на инцидента е бил извън ареста - на дело в Окръжен съд Благоевград.

Извикана е Спешна помощ, която е констатирала смъртта на Цеков.

Проверката до момента е установила, че тази сутрин по време на свиждане задържаният Цеков е получил чифт маратонки, като служителят, отговарящ за багажа е извършил нарушение - допуснал е маратонките с връзки на тях.

Обособен е временен пост и е извикана дежурно-оперативна група от ОДМВР-Благоевград, като тялото е транспортирано за аутопсия.

Със заповед на началника на Областна служба за изпълнение на наказанията - Благоевград е назначена проверка по случая.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай