Доживотен затвор за български футболист! Жестокото убийство

Как се стигна до присъдата

Доживотен затвор за български футболист! Жестокото убийство | StandartNews.com

Много тежко решение за бивш футболист, участвал в кърваво убийство на свой приятел.

С решение на Върховния касационен съд (ВКС) бившият футболист на Пирин (Благоевград) и Берое Марио Метушев е осъден на доживотен затвор за убийството на приятеля си Красимир Колджиев. Кървавата баня се разигра през 2018 година в дома на жертвата в Гоце Делчев. Тогава Колджиев беше намушкан 97 пъти. Двамата били приятели от детинство. Скандалът се е разразил след употреба на голямо количество алкохол, отбелязва Блиц Спорт.

С Решение № 50168/04.08.2023 г. по наказателно дело № 707/2022 г. тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя без разглеждане касационната жалба, подадена от Виолета Метушева – защитник на подсъдимия Марио Метушев. Съдът оставя в сила решението от 28.06.2022 г. по в.н.о.х.д. № 553/2021 г. на Софийския апелативен съд (САС). Решението не подлежи на обжалване.

Делото е образувано по касационни жалби, подадени чрез упълномощени защитници на подсъдимия, както и от съпругата му, конституирана като защитник.

С присъда на Окръжен съд – Благоевград Марио Метушев е признат за виновен в извършването на 15.06.2018 г. в гр. Гоце Делчев на убийството на Красимир Колджиев по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, поради което му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 години. Постановено е да изтърпи и наказанието „лишаване от свобода“ за 2 години, наложено по друго дело.

Осъден е да заплати обезщетение за претърпени неимуществени вреди в полза на Румяна К. в качеството на майка и законен представител на малолетното дете Надя К. в размер на 300 000 лв., в полза на Надежда К. в размер на 150 000 лв. и в полза на Росен К. в размер на 100 000 лв.

С решението на САС присъдата е изменена, като на подсъдимия е наложено наказанието „доживотен затвор“. Присъдата е потвърдена в останалата ѝ част.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай