Четири години затвор за убийство на пътя

Магистратите от въззивната инстанция споделят изцяло извода на колегите си от окръжния съд, че настъпилото произшествие е по изключителна вина на подсъдимия

Четири години затвор за убийство на пътя | StandartNews.com

Четири години затвор за Кирил Г., който блъсна и уби на място 16-годишния  ученик Костадин Джардов на пешеходна пътека до с. Атия. Това потвърди днес Бургаският апелативен съд, съобщиха от съдебната инстанция. Шофьорът е лишен и от право да управлява автомобил за пет години. 
 Трагичният иницидент е станал точно преди година на главния път Бургас - Созопол, в района на кръстовището за с. Атия и Военноморска база- Бургас. Около 06,45 ч., докато пресичал пешеходната пътека, за да отиде на автобусната спирка,Костадин е бил блъснат фатално от „Шевролет Каптива”, управляван от обвиняемия Кирил Г.
  Магистратите от въззивната инстанция споделят изцяло извода на колегите си от окръжния съд, че настъпилото произшествие е по изключителна вина на подсъдимия. Заключението на тройната автотехническа експертиза сочи, че водачът е управлявал автомобила си с 95 км/час при разрешена 60 км/час. Според вещите лица,  ако Кирил Г. се е движил с указаната скорост,е щял да види своевременно пресичащия младеж и да намали или да спре автомобила и да избегене фаталния удар.
 С венци и цветя съученици на 16 - годишния Костадин Джардов, почетоха днес паметта му на пътя до с. Атия.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай