Четири деца причинили пожара край Велинград

Задържани са майката и бабата на две от тях, защото ги оставили без надзор

Четири деца причинили пожара край Велинград | StandartNews.com

Четири деца са причинили пожар по непредпазливост в района на Велинград. Те са установени от служители на Районното управление в града. Едно момче и три момичета на възраст между 9 и 14 години докато си играят с кибрит са подпалили на 5 август пожар, който изпепели немалка територия от горския фонд на Държавно горско стопанство Алабак.

Успоредно с предприетите действия по ограничаване разрастването на пожара и неговото пълно погасяване служители от Районното управление в курортния град започнали разследване за евентуалните причини довели до възникване на инцидента.

При проведените оперативни дейности полицейските служители установили, че пожарът е започнал от непредпазлива игра с кибрит в зоната на велинградския квартал „Анезица“. Децата са жители на квартала. Установени са и свидетели на случилото се, на които са снети обяснения. За срок от 24 часа в ареста на РУ-Велинград са задържани две жени на 40 и 49 години за това, че са оставили без надзор и достатъчна грижа подрастващите. Те са майка и баба на две от децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай