Ченгета и бандити въртят търговия с оръжие

Седем в ареста, двама са полицаи

Ченгета и бандити въртят търговия с оръжие | StandartNews.com

София. Двама полицаи са участвали в банда за незаконна търговия с оръжие и боеприпаси, съобщиха от МВР. Антимафиоти от  ГДБОП разбиха престъпната група след няколко месеца разследване на територията на София. При акцията са задържани общо седем души, като са претърсени осем апартамента в столицата.

Арестуваните двама служители на СДВР са специалисти по въоръжение. Те са с инициали К.Н. на 43 години и А.К. на 38 години. Освен тях, е заловен 35-годишният столичанин Л.М. У него са намерени четири пистолета „Макаров” със заличени номера, подготвени за продажба.

И дядо на 75 г. в ареста

В хода на акцията за срок от 24 часа са задържани още софиянците И.Д. на 75 години, И.В. на 42 години, криминално проявен за незаконно притежание на оръжия и вещно укривателство, О.П. на 40 години, Б.П. на 55 години, осъждан за използване на фалшиви документи.

Иззети са два автомата „Калашников”, 19 пистолета, три револвера и пушка, около 14 000 бойни патрона, шест заглушителя, десетки цеви и множество части за огнестрелни оръжия. Произходът на оръжието е в процес на установяване.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай