Брутално убийство във Варна. Какво се случи

Каква е официалната информация

Брутално убийство във Варна. Какво се случи | StandartNews.com

Зловеща трагедия във Варненско. 11-годишно момченце от село Брестак е издъхнало в местна болница след побой, нанесен от родител на негов съученик, разказа в мрежата Силвия Иванова, пише TheSite24.net.

От пресцентъра на полицията във Варна потвърдиха за случая, но според фактите до момента и предоставената на органите на реда тройна медицинска експертиза, няма пряка връзка между смъртта на детето и случилото се преди това.

 

Ето и официалната информация от ОД МВР – Варна по случая:

На 24 октомври, следобед, е подаден сигнал за това, че баща е ударил дете във варненско село. Детето е откарано в болница със счупване на китката и натъртвания и е настанено в отделението по ортопедия на МБАЛ “Св. Анна”.

Според съдебно – медицинската експертиза, детето е прегледано с нужната апаратура, но резултатите от скенера не са показали връзка от побоя и последвалата смърт, настъпила след няколко дни. 

Бащата на другото дете, нанесъл побоя, сам е отишъл в полицията и се е предал, дал е показания.

Срещу него е повдигнато обвинение за средна телесна повреда, образувано е досъдебно производство.

По предварителна информация, детето е имало вродена малформация и според твърденията на медиците, смъртта е настъпила не вследствие на побоя, а по нелепо съвпадение на обстоятелствата.

Ето какво написа по случая Силвия Иванова във Фейсбук:

“С прискърбие ви съобщавам, че днес погребахме единадесет годишния Дамян. Пиша Ви Във връзка с това как и от какво е починал, като родител на две деца, аз моля да се обърне внимание по въпроса и тези ПСЕВДО РОДИДЕТЛИ да си получат заслуженото.

Касае се за единадесет годишно момче от варненското село Брестак, на име Дамян Асенов.

По време на междучасие в училището “Св. Иван Рилски” в с. Червенци третокласник с колело минава през кракът на Дамян, и той саморазправяйки се ударил водача на колелото.

Колоездачът обаче имал рана от операция точно на удареното от Дамян място, и решава да каже на баща си.

Бащата идва, вижда Дамян и го подгонва с колата си. Блъска го и след като той пада на земята, бащата започва да го рита и бие счупвайки му лявата ръка и обезобразявайки почти напълно лицето му от бой.

Но това не е всичко, идва и майката на по малкото дете, бащата държейки Дамян майката също раздала правосъдие налагайки го с тупаници.

Дамян отива на спирката да си чака рейса, през което време учителката звъннала на майка му, за да и каже как мъж гони детето и с кола, но разправа от страна на учителката, директор или дори охраната на училището не е имало.

Също така никаква реакция не е имало и от страна на шофьора на учебния автобус. Дамян се качил и си слязъл от превозното средство, без дори един коментар за състоянието в което се намирал.

Заради тежките си наранявания не могъл да се прибере до вкъщи и виждайки познат с кон и каруца го помолил да го закара.

Когато се прибрал , майка му го завела във Варна, в спешното отделение на окръжна болница, където той изпада в кома и три дена по късно умира.

Никъде в записките за причина на смъртта, от лекаря, не се казва, че той БУКВАЛНО Е ПРЕБИТ ДО СМЪРТ.

Не се упоменава въобще че е бит. Има много деца очевидци на цялата история, родители които съчувстват на близките на Дамян искат да отпишат децата си от това училище, за да се опитат да вдигнат поне малко бунт, да има малко правосъдие.

Родителите на Дамян са в ШОК. Тази дума дори и малко не описва състоянието в което се намира майка му. Майка която праща детето си на училище както милиони от нас, но нейното се връща пребито до смърт. Майка която погреба единадесет годишния си син, заради един ПСЕВДО БАЩА.

Молим Ви за помощ, за да бъде направено правосъдие за малкия Дамян”, гласи коментарът.

Медията ни ще предостави допълнително информация за състоянието на детето, прието в болницата и причините, довели до трагичната му смърт.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай