Брутално: Непознат нападна мъж и бременна

Агресорът е заловен, още две момичета с жалби срещу него

Брутално: Непознат нападна мъж и бременна | StandartNews.com

Мъж и бременната му приятелка са станали обект на брутално посегателство. Те са били нападнати от непознати, докато са се прибирали към дома си в столичния квартал "Овча купел".

Атаката над Петър Вълчев и Миланка Иванова става вечерта на празника на влюбените, съобщава Нова телевизия. Докато се прибират към дома им, двойката е настигната от непознат мъж пред гостилница на булевард „Монтевидео”.

„ Чувам викове „Ела тука бе, ела тука” и виждам непознатото лице, което се насочва към мен с юмруци. Опитах да осъществя визуален контакт с него, с надеждата, че ме е сгрешил с някого”, разказва потърпевшият Петър Вълчев.

Вместо извинение мъжът получава удари в областта на главата. Пред очите на бременната му приятелка.

„Той стана още по уверен и ме нападна с юмруци, което за мен беше абсолютно неочаквано. Удари ме по скулата и при обръщането ми настрани ме удари и в тила. Аз се изправих, обърнах се към него и го попитах „Кой си ти – да не си ме объркал с някой?” Той не отговори и се запъти към жена ми”, заяви Петър.

„Уплаших се първо за мъжа ми, защото имаха физически контакт. Слава Богу, до мен не достигна. Направи опит с жестове. Аз се скрих в съседен храст. Беше ме страх за собствената ми сигурност, а и за бебето ни. В петия месец съм бременна. Може би до вчера бях психически стресирана, но днес вече съм по-добре. И съм благодарна, че не се стигна до нещо по-фатално”, посочва Миланка. Съпругът й успява да заснеме нападателя. 

Веднага след това потърпевшите отиват и подават жалба в 6-о районно управление. Там виждат други две жертви. Две непълнолетни момичета.

„Интересното е, че те са били нападнати с юмруци. Без да прави опит да им пипа чанти, вещи. Първо е нападнато едното момиче. Успяло е да избяга и да се обади на приятели. Другото момиче е било заплашено и е опитало да влезе в някакъв блок. Тогава агресивният мъж е нападнал някакъв младеж, който е искал да помогне на момичето”, разказва Петър.

Докато жертвите дават показания, полицията успява да установи и задържи агресора. Следва втора среща лице в лице между него и потърпевшите в районното.„Разпознахме го. Абсолютно отговаряше на описанието. Нищо не каза. Гледаше виновно. Не се извини”, споделя потърпевшият.

Според Петър и приятелката му действията на извършителя не са били под въздействието на алкохол или наркотици. 

„Според мен му липсва лечение, някаква грижа - според мен има психически отклонения”, заяви Миланка.

От СДВР потвърдиха пред NOVA за нападенията във вечерта на 14-ти февруари. Отказаха обаче да коментират психическото състояние на нападателя. Към момента той е в ареста. Образувано е досъдебно производство и предстои да стане ясно ще бъде ли повдигнато обвинение срещу него. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай