Братът на Плевнелиев олекна с лаптоп и таблет

Румен и Росен живеят през една улица, няма обир в президентския комплекс

Братът на Плевнелиев олекна с лаптоп и таблет | StandartNews.com

София. Само лаптоп и таблет са изчезнали при обира в къщата на брата на президента Росен Плевнелиев. Това съобщиха за "Стандарт" от СДВР. Апашите влезли в дома на 54-годишния Румен Плевнелиев във вторник, а семейството подало сигнала в полицията в 23,10 ч същата вечер. Къщата се намира на ул. "Рачо Петров - Казанджията" - на метри от президентския "Резиденшъл парк София", но е извън комплекса. И това заблуди някои медии в началото.

"На 4 и 5 юни на територията на жилищната площ не е имало инциденти, включително и кражби. Комплексът разполага с физическа охрана при денонощен режим на работа, стриктен пропускателен режим и видеонаблюдение", гласи официалното съобщение, което пусна компанията, която го управлява.

Грешката с жилището на Румен Плевнелиев донякъде всъщност е вярна. Президентският брат е имал апартамент в комплекса, продаден му от "Резиденшъл парк София", показа справка в имотния регистър. Румен е купил право на строеж още през 2008 г., след това се е сдобил с нотариален акт, но през юни 2011 г. продал имота на Румен Андреев, управляващ дружества на месопреработвателите от "Бони холдинг".

Справката на "Стандарт" показа още, че бизнесменът Румен Плевнелиев, който е експерт по комуникационни технологии, разполага с доста имоти. Има жилища в Гоце Делчев, Пловдив, Тетевен, Благоевград и София. Само в столицата притежава най-малко 7 жилища, офиси и парцели, показа справка в имотния регистър. Там се вижда още, че през 2011 г. Плевнелиев продава апартамент с мазе в кв. "Овча купел", срещу което купува жилище на 27-годишния си син Андрей в "Младост 4". Обраната във вторник къща пък вероятно е придобита от Плевнелиеви през 2012 г. и е с площ 119 кв.м, сочи справката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай