Бомбардираха Темида със заплахи

Бомбардираха Темида със заплахи | StandartNews.com

София/Варна. Порой от бомбени заплахи засипа Темида тази сутрин. В 8,15 часа мъжки глас алармирал на тел.112, че в Софийски градски съд има взривно устройство. Телефонният терорист предупредил, че ако до един час полицията не изведе хората от сградата, адската машина ще избухне. Съдебната палата веднага бе евакуирана. Днес там трябваше да се гледа делото "Октопод". Не е ясно обаче дали има връзка между бомбената заплаха и процеса срещу Алексей Петров.


По същото време сигнали за бомби затвориха за няколко часа двете варненски съдилища. Обажданията за взривни устройства в Окръжния и в Районния съд са получени минути след 8 ч. на тел. 112. След проверката на техническите служби работата е възстановена в Съдебната палата на площад „Независимост”, където се помещават Апелативен и Окръжен съд. Заседанията на магистратите в тях са отложени само за половин час, каза Елена Бангиева, която отговаря за връзки с обществеността.
Насрочените заседания в сградата на Районния съд на площад „Тракия” ще продължат в 11 ч . и графикът ще бъде наваксан през деня.

През последните седмици бомбени заплахи имаше както във Варна, така и в София. Мистериозен куфар изпразни Съдебната палата в столицата на 28 ноември. Това беше втора евакуация в рамките на дни. 48 часа по-рано охранители и полицаи бяха вдигнати под тревога заради анонимен сигнал за взрив.

Зачестилите заплахи в съдилищата бяха обсъдени на днешното заседание на Висшия съдебен съвет. По предложение на шефа на ВКС Лазар Груев правосъдната министърка Диана Ковачева ще се срещне с МВР-шефа Цветан Цветантов, за да обсъдят мерките за сигурност. Експерти ще прегледат охранителните системи на Темида.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай