Бомба за бивш депутат

Бомба за бивш депутат | StandartNews.com

Бомба на дръжката на вратата на автомобила си откри бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски. Инцидентът е станал в столичния квартал Бояна днес следобед, съобщиха от СДВР. Засега не е ясно кои са извършителите.

Колата е била паркирана до ресторант "Прима", където бившият депутат обичал да ходи. Когато Ламбовски отишъл до автомобила си, видял бомбата и веднага се обадил в полицията. Устройството е било обезвредено. Тепърва обаче ще се правят анализи, за да се установи точно какво е. Според полицаите става дума за нещо, което прилича на граната, но може да се окаже, че е само имитация, която цели да сплаши бившия депутат. Засега не е ясно кой може да седи в основата на акцията.
Димитър Ламбовски е едно от емблематичните лица на прехода. Работил е в швейцарско-българското дружество "КОМКО Трейдинг България", "Тераинвест", Първа източна международна банка, AIG-България, "АСКО-Деница", "Труд и капитал холдинг".

Той е сред основателите на частното ВИП гробище в Бояна. Като депутат от НДСВ той беше председател на подкомисията за следприватизационен контрол, а по-късно експерт в три парламента.

За последно името на Ламбовски нашумя около изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов през декември 2014 г. Тогава ексдепутатът свърза "покриването" на Сертов с проблемите в фирмата, на която е бил консултант - "Обединени енергийни търговци" (ОЕТ) и липсата на 15 млн. евро. Ламбовски е бивш бизнес партньор на шефа на ОЕТ Ангел Божилов. Последният обвини преди половин година ексдепутата за изчезването на парите в интервю пред bTV. "Сигурен съм, че Сертов е жив, притеснявам се за себе си", каза тогава Ламбовски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай