Петък,

Българска майка родила серийния убиец от Кипър

От: Редактори, сн. Канал 3 -
799
Българска майка родила серийния убиец от Кипър
A
A
A

Българка от Стара Загора е майката на 35-годишния сериен убиец на жени от Кипър - Никос Метаксас, съобщи в своя кореспонденция от Атина в „Труд“. Задържаният армейски офицер направи признание от 10 страници за убийството на 7 жени.

Майката на убиеца е от Стара Загора, а баща му - кипърец, следвал у нас. Двамата се запознават като студенти, имат две деца - Никос и по-малката от него Лени. Разводът между родителите е тежък и скандален, съобщава "Труд".

Днес кипърските власти извадиха един куфар в червеното езеро в Мицеро, в който откриха тяло на убита жена в напреднал стадий на разлагане. Той бе открит от робот с камера. В куфара е имало и циментов блок, за да потъне на дъното.

Властите започват търсенето на още 2 такива куфара в езерото.

35-годишният заподозрян Никос Метаксас е офицер от армията. В собственоръчното му признание от 10 стр. той описва убийството на 7 жертви, три от които захвърлил в куфари във въпросното червено езеро - Марикар Валдес от Филипините, изчезнала през декември 2017 г., и майка и дъщеря от Румъния - 8-годишната Елена и 36-годишната Ливия Буня, които са в неизвестност от септември 2016 г.

До този момент са открити телата на 4 от 7-те жертви на изверга, търсят се 6-годишно момиче от Филипините - Сиера, както и двете румънки - Ливия и Елена Наталия.

В понеделник в Кипър спешно пристига екип от британски криминалисти, които да подпомогнат разследването.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com