Бият родителите си, те мълчат от срам

Деца и внуци пребиват жестоко и тормозят психологически родителите си

Бият родителите си, те мълчат от срам | StandartNews.com

Деца и внуци пребиват жестоко и тормозят психологически родителите си, а те крият от срам.

Това разкриха криминалисти, които работят по случаи на домашно насилие, пред „Телеграф“. По думите им това е най-новата тенденция по време на втората вълна от COVID-19, която затвори в домовете им хиляди семейства.

„Мъжете, които пребиват жените си, а посягат и в нередки случаи на децата, са еднакъв брой. Те не се променят и не зависят от епидемията от коронавирус.

Но сега, особено през ноември, когато хората останаха повечето у дома, има все повече случаи на деца и внуци, които посягат на родните си майки, бащи, баби и дядовци“, допълниха полицаите.

От МВР отчетоха, че сега - през втората вълна на смъртоносния вирус, има по-малко случаи на домашно насилие в сравнение с първата, която беше от март до май.

От асоциация „Деметра“,разказват за ужасяващо насилие.

. Мъжът бил безработен и нямал никакви доходи. Майка му пък взимала храна от социалния патронаж и скромни помощи. Извергът редовно я биел и тормозел, за да й вземе яденето.

Последният път - само преди няколко седмици, обаче прекалил с юмруците. Възрастната баба била вкарана в болница с няколко сериозни травми. След изписването дъщеря й разбрала какво се случва и я прибрала у дома да се грижи за нея.

„Повечето родители и най-вече майките, дори да започнат полицейско или съдебно производство срещу децата си, после се отказват. Притесняват се дали синът или дъщерята ще живее на улицата и в крайна сметка отново ги приемат обратно. Тормозът и побоите обаче също се връщат“, отбеляза Петрова.

В други случаи внуци бият баби и дядовци за пари.

Ако възрастните хора се дърпат и правят забележки, ги пребиват. В разгара на втората вълна на пандемията в Пазарджишко има два такива случая. Единият е в с. Ивайло.

Там внук наркоман буквално оголил дома на баба си, рязал и различни метални предмети, за да ги продаде за скрап. Когато отчаяната пенсионерка подала сигнал на тел. 112, а полицаите отишли на място, заварили скелето на асмата разрязано и подготвено за изнасяне. Бабата обаче се разплакала и не подала сигнал, за да не арестуват внука.

"Телеграф" разкрива брутален случай и в София.

Съпруг от провинцията довел жена си на лекар в ортопедията в Горна баня. Точно пред болницата обаче се изнервил по незначителен повод и буквално помлял жената.

Тя успяла да се отскубне и със сетни сили се скрила в близката бензиностанция на ОМВ. Позвънила на тел. 112 и поискала помощ. Незабавно полицаи от 6-о РПУ реагирали, но минути по-късно жертвата се обадила отново. „Размислих. Няма да подавам жалба. Тръгваме си обратно към къщи“, казала през сълзи тя и затворила телефона.

По подобен начин реагирала и друга жена, която била плашена с убийство пред двете й деца от насилника съпруг. Полицаи коментираха, че най-често извергите употребяват алкохол, наркотици или имат друга зависимост.

Млад охранител от столична фирма отива за постоянно в ареста по обвинение, че е пребил с особена жестокост 3-годишното дете на любовницата си. Гнусното престъпление стана миналата седмица, а от прокуратурата обявиха, че побоят е нанесен, докато детето е в дома на 30-годишния охранител.

Преди ден Софийският районен съд го остави за постоянно в ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай