Вторник,

Бивше ченге: Обирите са очаквана тенденция

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
286
Бивше ченге: Обирите са очаквана тенденция
A
A
A

Серията от обири на банки и други търговски обекти в последно време, както и ръстът на битовата престъпност са съвсем очаквани тенденции, защото престъпността е профил на обществото, смята Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП.

„Престъпност винаги е имало и ще има. Никой не може да се справи докрай с нея. Проблемът беше, че трябваше да ограничим организираната престъпност, а не да налеем в нея възможности“, каза Стойчев.

По думите му сме залитнали да правим звена за вътрешен контрол, а е трябвало да бъдат оставени да функционират, по начина по който ги е заварил прехода. "Те бяха ефективни", заяви Стойчев пред бТВ.

"Обслужваше се интересът на политическата класа, а не сигурността на обществото. Имаше сектори и се наблюдаваше банковото дело. Службите загубиха своята ефективност. Сектор "сигурност" се отслаби нарочно", заяви той.

Попитан за проверката на сделките на приватизацията, Стойчев обяви, че в голяма степен приватизацията у нас е била престъпна. Но Стойчев не очаква да бъдат намерени. Той бе категоричен, че структурите за сигурност у нас нарочно са отслабени, за да се проведе приватизацията.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички