Бандит оцеля след куршум в главата

Венцислав Ценов лежал в затвори в Австрия и Германия

Бандит оцеля след куршум в главата | StandartNews.com

Ботевград. Бандит оцеля след куршум в главата. Известният апаш Венцислав Ценов бе открит прострелян в Ботевград.

Около 18 часа в сряда линейка била изпратена на кръстовището на ул. "Севаст Огнян" и "Г. С. Раковски" след сигнал за катастрофирал автомобил "Форд". Колата се ударила в бетонен стълб до оградата на бившата фирма "Родина". Лекарите откарали шофьора Венцислав и спътника му в местната болница. Снимката от скенера на главата на Ценов показала, че там е заседнал куршум. Едва тогава полицаите се разбрали, че става дума за опит за убийство. Спътникът му обаче бил мъртвопиян, не помнел нищо. За щастие обаче се разминал само с драскотини от удара. Той е родом от Ботевград и е с криминални регистрации за кражба, отнемане на автомобил, измама, обсебване, притежание на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси, както и за шофиране след употреба на алкохол.

Докато полицаите се опитвали да разпитат втория мъж от колата, лекари откарали Ценов в "Пирогов", където бил опериран по спешност. След интервенцията апашът продължил да е в кома, съобщиха снощи от болницата.

Все още не е ясно колко големи са шансовете на Ценов да оживее. Състоянието му в момента не позволява повече медицински интервенции, обясниха още лекарите.

От полицията уточниха, че Ценов е добре познат на МВР, но до момента дела у нас срещу него не са водени. За сметка на това той има две присъди в Германия и Австрия за измами.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай