Българин в болница в Чикаго, блъсна го сънародник

Фейсбук приятели към Ивайло: "Оздравявай, братле!"

Българин в болница в Чикаго, блъсна го сънародник | StandartNews.com

Разград. Десетки приятели на агонизиращия в Чикаго Ивайло Иванов затрупаха стената му във Фейсбук с пожелания за бързо оздравяване. Новината за трагичния инцидент, разразил се на паркинга в "Шилер парк" в Чикаго, потресе Разград, където е роден и израснал пострадалият.

В града си спомнят Иво като лъчезарен млад човек с амбиции и желание за успех. Той е завършил местната хуманитарна гимназия и няколко години е работил в логистичната база на фармацевтичната компания "Стинг" в града. Бил е перфектен в работата си. За кратко време се е наложило и станал супервайзер. Иво, който имал слабост към IT-технологиите, заминал преди 4 години за Щатите с идеята да учи там компютърни науки. В момента работел в пицария "Sarpino'S".

Ужасната вест, долетяла през Океана, хвърля в тревога семейството на младия мъж. Майка му Мария Кирякова е получила спешно виза за Щатите и вече лети за Чикаго, за да види живо момчето си в болницата. Тя и сестрата на Ивайло работят в същата компания, където преди заминаването си за Щатите е бил назначен и той. Бащата на фамилията, който е починал преди няколко години, дълги години е държал заведение в града. Съседи и приятели на семейството разказват, че всички са много задружни, обичат се и си помагат. Много се радвали на желанието на Иво да се развива, подкрепяли заминаването му за чужбина и възлагали големи надежди за бъдещето му. Затова, преди да тръгне за Америка, в четвъртък съсипаната майка признала пред съседи, че тръгва със свито сърце. Вече й било съобщено, че медицинските изследвания са показали силно увреждане на голяма част от мозъка на сина й. Ако остане жив, Ивайло ще бъде с увредено здраве, сочат прогнозите на лекарите.

Инцидентът в Чикаго най-вероятно е станал заради момиче, пише сайтът "БГ Чикаго". В понеделник вечер Ивайло и негови приятели били в популярния сред нашата колония бар "Rog's", където сервирали крилца и бира. След полунощ към тяхната компания се присъединил и 25-годишният Станимир Дойчев от Елхово, когото щатската полиция сега разследва за случилото се. След края на купона Ивайло, Станимир, Вероника Пашева, която е била в заведението с приятеля си Станислав Ангелов, си тръгват. На паркинга Станимир се качва в колата си "Лексус", завърта гумите и блъска спрелия там джип "Гранд Чироки". Колата отскача и удря Ивайло.

В полицията предизвикалият катастрофата Станимир обяснил, че е изгубил контрол върху управлението на колата. Постинг върху стената му във Фейсбук, качен в 2 часа след полунощ във фаталната вечер обаче, подсказва, че сблъсъкът може да не е резултат на невинна грешка. В посланието си там, веднага след инцидента, авторът на катастрофата е написал: "Готино е да удариш колата на някого, докато е паркирана. Наистина харесвам предницата си прее...на. Надявам се да умреш, лайнар". Криминалистите предполагат, че желание да се хареса на Вероника и съперничество е провокирало Станимир. Уличаващият надпис обаче е бил изтрит от страницата същата вечер. Но в Щатите премахването на статус от социалните мрежи, които могат да са част от доказателствени материали за углавно престъпление, се наказва.

Ако разследването не докаже умисъл в действията на Станимир Дойчев, той ще бъде съден за безразсъдно шофиране, както и за това, че е напуснал местопроизшествието, след като там е станал инцидент, причинил травма на друг човек. Семейството на разследвания българин вече е наело адвокат, съобщава сайтът "БГ Чикаго".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай