Баба спипа телефонен измамник

Баба спипа телефонен измамник | StandartNews.com

Благоевград. 78-годишна благоевградчанка не се хвана на номера на телефонен измамник и помогна на полицията да го залови.

Миналия петък към 14,00 часа на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за адвокат. Той разтревожено обяснил, че синът й е предизвикал катастрофа и е убил човек. Трябвало бабата да намери 20 000 лева, за да се плати гаранция за освобождаването му. Пенсионерката се усетила, че я мамят, но не се издала. Съгласила се да се яви на уговореното място, за да предаде парите, които събрала. Веднага обаче се обадила в 01 РУП - Благоевград и съобщила за опита за измама. След уговорена среща за предаване на парите полицейски служители на 02 РУП – Благоевград задържали 22-г. благоевградчанин М.Д.

По случая срещу него е образувано досъдебно производство. От полицията призоваха гражданите за повишено внимание и проява на мнителност към лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. За предотвратяване на подобен вид престъпления е необходимо те веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел. 112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай