Атентатът! Какво откри НСлС на мястото на взрива

Огледите продължават над 15 часа

Атентатът! Какво откри НСлС на мястото на взрива | StandartNews.com

Огледите на мястото на опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев продължават повече от 15 часа. Извършен е оглед на цялата местност и на автомобила, в който е пътувал обвинтел номер 1. Това каза пред журналисти следовател Мариан Маринов на брифинг на мястото на взрива във вилна зона „Ярема”, цитиран от Нова.

„Бригада от експерти обследва всеки сантиметър от мястото на епицентъра на взрива - цялото асфалтово покритие около него, дървесната растителност и почвата. Беше претърсено за следи и веществени доказателства за взривно вещество. Назначена е експертиза, която ще покаже вида на взривното вещество, количеството, тротиловия еквивалент и произхода - страната, от която е закупено. Извършен е оглед и на автомобила на главния прокурор", обясни следовател Маринов.

По делото за опита за покушение ще се привлекат международни експерти за изготвяне на експертизите в хода на разследването, каза говорителят на главния прокурор - Сийка Милева.

"Много неща бяха намерени - метални, дървени и пластмасови частици и дори камъчета. Всичко, което предполага наличие на следи от въздействието на взривно вещество, е взето и ще се изследва от вещите лица. Има и частици с формата на сачми и части от сачми", разкри още следовател Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай