Арестуваният за убийство Балджийски бе пуснат на свобода

Екс-футболистът на "Славия" излезе под гаранция от 5000 лева

Арестуваният за убийство Балджийски бе пуснат на свобода | StandartNews.com

София. Софийският апелативен съд пусна под гаранция от 5000 лева екс-футболиста на Славия Борислав Балджийски, задържан заради смъртта на Петър Алексов след побой пред столично казино.

Магистратите дадоха нареждане престъплението да се преквалифицира от умишлено убийство в убийство по непредпазливост поради „намеса на телесна повреда".

До момента е ясно, че смъртта е настъпила от падането на жертвата, но засега има разминавания в доказателствата дали то е причинено от удар или спъване.

До извършването на допълнителните следствени действия съдът смята, че смъртта е настъпила от удара в лицето. Другите предпоставки за задържане под стража на Балджийски - да се укрие и да извърши друго престъпление, засега не се очакват, затова той бе освободен срещу парична гаранция на базата на материалното му състояние.

Минути след решението на съда братът на футболиста, който присъстваше, нападна журналистите с обидни думи. На въпрос на журналисти как си обяснява разминаването в показанията на свидетелите, той не отговори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай