Арестуваха пловдивския топ лихвар Менду

Полицейска операция с участието на над 100 полицаи се провежда в Пловдив

Арестуваха пловдивския топ лихвар Менду | StandartNews.com

Полицейска операция с участието на над 100 полицаи се провежда в Пловдив, съобщиха от държавното обвинение, предаде "Марица".

Стефан Асенов, с прякор Менду, от пловдивската Аджисан махала е бил арестуван тази сутрин в дома си. Менду е топ лихварят в Пловдив. 49-годишният мъж има множество криминални прояви и присъди за различни престъпления.

Той притежава изключително много имоти и десетки луксозни коли, но няма нито един ден трудов страж и нито лев доказан доход. Открити са и стотици хиляди левове.

По-рано днес "Марица" съобщи за арестувания богат ромски лихвар Менду в Аджисан махала. Преди минути от прокуратурата разясниха, че на територията на Пловдив над 100 служители на ОД на МВР извършват оперативно-издирвателни мероприятия и  множество процесуално-следствени действия на различни адреси – претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, огледи и др.

Има задържани лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Всички действия по разследването се извършват съвместно и се ръководят от екип от прокурори от Окръжна прокуратура – Пловдив. И в момента на различни места в града продължават активните действията по разследването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай