Арестуваха мъжа, който удари лекарка в Раковски

Арестуваха мъжа, който удари лекарка в Раковски | StandartNews.com

Пловдив. Задържан е мъжът, който в неделя удари по главата лекарка в Спешния център в град Раковски. Новината за залавянето на извършителя съобщи директорът на полицията в Пловдив Пламен Узунов.

Мъжът, който нападна д-р Божидара Пеевска, е бил издирван от служители на полицията от три областни дирекции – Сливен, Хасково и Пловдив. Той бе обявен и за общодържавно издирване. След разпит на лица от Раковски, свързани с него, е установено, че това е Стоян К., на 35 години, от хасковското село Александрово, укривал се в Симеоновград.

"Мащабната акция се наложи, тъй като лекарката не е успяла да запише имената на детето и на тримата му придружители – мъжа, майката и бабата", обясни Узунов. Случаят е разплетен след установяване самоличността на момиченцето, за което са проверени 292 адреса в ромските махали на Раковски, Белозем, Чалъкови, Брезово, на които живеят деца на нейната възраст.

На нападателя е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на служебните си задължения, съобщи районният прокурор Гергана Мутафова.

Мъжът е на 35 години, от ромски произход, криминално проявен и осъждан за шофиране след употреба на алкохол. Той е жител на хасковското село Александрово. Казва сe Стоян и в момента заедно с жена си Елена е приведен в РУП - Раковски. Преди това е задържана бабата в Нова Загора.

Нападателят е криминално проявен и има две присъди – за управление на МПС след употреба на алкохол и без шофьорска книжка.

Медицинската експертиза потвърждава информацията на пострадалата д-р Божидара Пеевска, има и свидетелски показания за това, уточни Мутафова. По думите й прокуратурата има достатъчно основание да приключи делото преди да изтече на срока на прокурорското задържане.

В ареста са и останалите две лица – майката и бабата на детето, присъствали на инцидента, допълни прокурорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай