Арестуваха полицаи, част от въоръжена група за изнудване

Отнели близо 35 000 лв.

Арестуваха полицаи, част от въоръжена група за изнудване | StandartNews.com

Случай с полицаи, които нарушават реда.

Четирима мъже, двама от които полицаи, бяха арестувани в Пловдив. Те са привлечени като обвиняеми за участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с цел принуда на хора от страната и чужбина, предаде БТА.

На определения за ръководител на организираната престъпна група са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда. Те са извършвани в периода от септември до ноември 2023 г . в Пловдив и Димитровград. За подобно престъпление законът предвижда затвор от 5 до 15 г., глоба и конфискация на половината имущество.

Други двама участници от групата са с обвинения за изнудвания и принуда. Единият от тях е полицай. Четвъртият член на престъпното сдружение също е служител на МВР в Пловдив. Той е обвинен само за изнудвания.

Обвиняемите са изнудвали двама души, от които със сила и заплахи са отнели общо 35 000 лева. Те са принудили със сила и заплаха и футболен фен на местен клуб да не изразява свободно мнението си за футболната политика на клуба, в който членува.

От прокуратурата обясниха, че се очаква да бъдат повдигнати и нови обвинения, свързани с незаконно притежаване на боеприпаси и използване на полицейски знаци без оторизация. Очаква се да бъде внесено искане за постоянен арест към четиримата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай