"Антимафия" конфискува имотите на Брендо

Искът е и за имущество на близки на "кокаиновия крал"

"Антимафия" конфискува имотите на Брендо | StandartNews.com

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е внесла на 13 ноември в съда иск за конфискуване на имущество на окончателно осъдения в България,Италия и Румъния и издирван с европейска заповед за арест Евелин Банев - Брендо, и членове на семейството му. От системата на Софийския градски съд (СГС) става ясно,  че исковата молба е за конфискация на имущество на Банев, бившата му съпруга Моника Добринова, сестра ѝ Десислава Дишлиева, брат му Симо Карайчев и фирмата "Б.М.А. ТрейдингГ" ЕООД, чийто собственик е Добринова, пише dnevnik.bg.

Председателят на комисията "Антимафия"  Пламен Георгиев заяви преди няколко месеца, че са започнали проверка на имуществото на Банев. Докато са чакали отговор за присъди на Брендо, от КПКОНПИ поискали запори на имущество на свързани с негови близки - бившата му съпруга и сестра ѝ Моника Добринова и Десислава Дишлиева, за общо над 28 млн. лв.

През април тази година  Върховният касационен съд осъди Брендо на шест години затвор за пране на пари от наркотрафик. Тогава обаче се разбра, че Банев е изчезнал.

През септември 2017 г. стана известно, че Евелин Банев е осъден на 20 години затвор в Италия за участие в престъпна група за международен трафик на кокаин. Същата година Брендо получи 10 години зад решетките и в Румъния по обвинение, че е внесъл на територията на Румъния над 51 килограма кокаин.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай