Антимафиоти предотвратиха продажба на бебе

Антимафиоти предотвратиха продажба на бебе | StandartNews.com

София. ГДБОП предотврати продажбата на бебе. Разследването на антимафиотите започнало след като на интернет платформата на сектор „Интелектуална собственост, компютърни престъпления и хазарт” за подаване на сигнали – www.cybercrime.bg, била подадена информация от администраторите на интернет форума www.bg-mamma.com. Тя гласяла, че в сайта на форума потребител предлага за продан момиченце на 3 дни. В обявата родителите обяснявали, че са в пълна безизходица, не могат да се грижат за детето си, но тъй като не искали да израсне по домове, го предлагат за осиновяване. Бил оставен и телефон за връзка.

При предприетите незабавни оперативни действия служителите на ГДБОП установили местонахождението на бащата и майката на новороденото на територията на столицата. Родителите - Г.Т. (31 г.) и съпругата му П.П. (25 г.), са разпитани. Те обяснили поведението си със затрудненото си материално положение – двамата са безработни, родителите им отказвали каквото и да била помощ. Затова били съгласни да се откажат от детето си срещу заплащане.

След сигнал в социалната служба бебето е настанено в Дом за деца, лишени от родителски грижи. Случаят е докладван на Софийска районна прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай