Ангина отложи делото срещу имамите

Слушат догодина експертизата на вещите лица

Ангина отложи делото срещу имамите | StandartNews.com

Пазарджик. Заболяване на един от подсъдимите стана причина окръжният съд в Пазарджик да отложи днешното съдебно заседание по делото за радикален ислям. 

Байрам Ушев не се яви в съда, като е представил болничен лист от 14 до18 декември. Заболяването му е ангина. Според прокуратурата не е необходимо неговото присъствие, тъй като не е обвинен в тежко умишлено престъпление и делото може да бъде гледано. Според защитниците обаче той трябва да присъства, защото ще бъде нарушено правото му на лична защита. Неговият адвокат Васил Василев каза, че подсъдимият е изразил желанието си задължително да е залата по време на делото. Съдът отложи заседанието за 19 декември от 9.30 часа.

В съдебната зала присъстваха вещите лица работили по комплексната експертиза. От шест вещи лица – Симеон Евстатиев, Клара Стаматова, Иван Дюлгеров, Агоп Гарабедян, Антони Гълъбов, Александър Кирков в залата присъстваха четирима. Причината Александър Кирков са не се явяви, е че е на дело пред Софийски градски съд. В залата не се яви и вещото лице Гарабедян. Съдът се съобрази с ангажираността на вещите лица и насрочи следващо съдебно заседание за изслушване на експертизата, изготвена от тях, за 4 февруари от 9.30 часа.

Малко преди отложеното заседание няколко активисти на ВМРО-БНД се събраха в центъра на Пазарджик. Те искаха да поднесат цветя на стълбището на съдебната палата в знак на съпричастност към жертвите на радикалния ислям. След като не им беше дадено разрешение, цветята бяха положени на паметната плоча, изградена за 100-годишнината от обявяването на независимостта на България. Войводите казаха, че въпреки малкия си брой, са постигнали целта си, защото вече няма бурки пред съдебната сграда. Те добавиха, че ще бъдат на разположение при всяко следващо заседание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай