9 м. няма дело за убийство на благороден елен

9 м. няма дело за убийство на благороден елен  | StandartNews.com

Никой не иска да гледа делото срещу ямболски баровци, които са обвинени в убийство на благороден елен. След като всички районни съдии в Ямбол си направиха отвод, процесът срещу бившия шеф на областната болница в Ямбол д-р Любомир Маринов, полицаят Георги Стефанов и ловният организатор Николай Елков трябваше да тръгне в Сливен.

Съдия Анна Димитрова обаче си направи отвод по искане на една от страните, защото обвинението срещу тримата ямболии е повдигано от прокурорка, коятовече е съдия в Районен съд - Сливен. Щом това се случи, и останалите съдии в Сливен ще си направят отводи, твърдят юристи.

Така 9 месеца след убийството на благородния елен в края на юни миналата година, делото така и не е тръгнало. "Един от свидетелите на това дело ме заплаши пред сградата на съда в Сливен тази сутрин", обяви пред журналисти горският надзирател Юсеин Шакиров.

Именно той през лятото на миналата година тръгва да преследва колата с баровците край ямболското село Драма.

"Автомобилът ме блъсна и само бързата реакция спаси живота ми. Когато ги хванахме, се установи, че на броени метри от джипа им има 109 килограма обезкостено месо, а главата с рогата, т.е. трофеят, бяха отделени.

За такова нещо се дават от 3 до 5 години затвор", каза Юсеин Шакиров пред журналисти. От полицията в Ямбол освободиха шефа Георги Стефанов, който бе шеф на служба КОС. Той обаче вече спечели на първа инстанция дело за връщането си на работа. Д-р Маринов вече не е директор на ямболската болница, а Николай Елков продължава да бъде ловен организатор в ЛРС "Дияна"-Ямбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай