94 кг хероин задържаха на Дунав мост

Дрогата е с висока чистота, шофьорът е 56-годишен българин

94 кг хероин задържаха на Дунав мост | StandartNews.com

93,6 кг хероин, разпределен в 184 пакета, са задържани на ГКПП Дунав мост, стана ясно по време на брифинг с участието на Георги Костов, директор на Агенция „Митници“, заместник главния прокурор Иван Гешев, прокурора от Окръжна прокуратура Русе Андрей Ангелов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Задържана е огромна пратка наркотични вещества, анонсира Иван Гешев, който благодари на митническите и други служби, които са участвали в задържането.

Около 9,20 часа сутринта на ГКПП Дунав мост – Русе пристига изходящ към Западна Европа товарен автомобил. Вследствие анализ на риска и при щателна митническа проверка на служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ товарният автомобил е проверен и в двоен под на товарното помещение са открити 184 пакета с бежово прахообразно вещество с общо тегло 93,6 кг, за което полеви наркотест е показал хероин. Става дума за хероин с висока чистота. Шофьорът, 56-годишен български гражданин, е задържан за 72 часа и предстои да му бъде поискана постоянна мярка задържане под стража.

Предвиденото за този вид престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба в размер от 100 000 до 300 000 лева, уточни пред медиите наблюдаващият прокурор Андрей Ангелов от Окръжна прокуратура Русе и допълни, че по първоначални оценки стойността на наркотичното вещество е над 3,6 млн. лева.

Проверката е извършена от опитен митнически служител с над 25 години стаж. Той е видял разминаване в морфологията на превозното средство и е забелязал, че подът от страната на шасито е преработван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай