7 години тормоз! Българка разказа смразяваща лична история

Много въпроси повдига история за насилие и непрекъснат тормоз над жена от Видин

7 години тормоз! Българка разказа смразяваща лична история | StandartNews.com

Много въпроси повдига история за насилие и непрекъснат тормоз над жена от Видин. В този случай жертвата е сигнализирала незабавно и насилникът е получил ограничителна заповед, само че тя е нарушавана десетки пъти, а той все още е на свобода и продължава да я заплашва, предаде БНТ.

„На една Нова година каза, че това е последната Нова година, че няма къде да отида, няма какво да направя, ще съм беззащитна, децата ми пищяха от ужас. Бях заплашвана, че ще бъда залята с киселина“, заяви Диана Сеймянова пред обществената медия.

Това е една малка част от живота, който води вече седма година, след като през 2016 г. се разделя със съпруга си.

„Започнаха нападения, заплахи, закани за убийство, преследвания, денонощен тормоз, навлизане в личен имот. Блъскаше ме с автомобила си, дори когато децата ни бяха в моя автомобил – блъскаше автомобил в автомобил“, разказа Диана.

След инцидентите Владимир Пеков е осъден на 9 месеца, но условно. А Диана успява да получи ограничителна заповед срещу него. Оказва се обаче, тя я защитава само на хартия. „13 пъти бяха констатирани нарушенията на ограничителната заповед, тоест, аз по никакъв начин не почувствах защита от тази заповед“.

Следва второто дело в съда за заплаха за убийство, което тече вече 4 г. Спечелено е на първа инстанция, но върнато от втората.

„И тук делото не се връща или не се оправдава подсъдимия, поради липса на доказателства, а се връща поради липсата на мотиви. Въззивната инстанция – вторият съд, казва, че първият съд не се е мотивирал добре при постановяването на присъдата. Тук трябва да се промени законът. Според мен трябва да има друга инстанция, пред която да могат да се обжалват всички актове, не трябва да има хора, които да се произнасят и да няма пред кой съд да облажваш, особено когато си жертва на насилие“, заяви Стефан Стефанов, адвокат на Диана.

Сега Диана е притеснена, че отново ще трябва да изчака още 4 години, за да се преразгледа нейният случай. „Пак едно лутане, едно доказване, от инстанция на инстанция, от полиция в прокуратура, в съд. Един омагьосан кръг. Аз бъдещите 4 години не знам дали ще оцелея и дали ще бъда жива“.

Диана е притеснена най-много дали ще може да защити децата си, след като дори ограничителните заповеди, не са успели да предпазят самата нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай