4 куршума в главата на столичен дилър

Надупчиха Стоян Цветков пред входа му посред бял ден

4 куршума в главата на столичен дилър | StandartNews.com

София. Криминално проявен мъж бе показно разстрелян пред входа на блока си в столичния квартал "Света Троица" вчера сутринта. 44-годишният Стоян Цветков е познат на полицията.

Според МВР той е наркодилър и е бил под домашен арест. Престъплението е станало пред вход А на блок 380 в столичния квартал "Света Троица". Около 9.25 часа в неделя килърите позвънили на външните звънци на блока. Представили се за полицаи от Трето РПУ, които идват да проверят как спазва мярката на задържането. Цветков слязъл да им отвори. Вероятно е разпознал килърите си, защото избухнала кратка разправия помежду им, която съседите възприели като спор между мъже за място на паркинга. Убийците не са се бавили много.

Почти веднага щом открехнал металната врата, към Цветков проехтели изстрелите. Мъжът е прострелян с четири куршума в главата, два от които се оказали фатални за живота му - единият го е пронизал над дясното око, а другия - в лявата буза. Загинал е на място, точно до вътрешната страна на входната врата на кооперацията. Убийците са били двама, използвали са пистолет "Макаров" със заглушител. Веднага след стрелбата са хукнали по улица "Майор Векилски" в посока Софийския затвор. Предполага се, че в някоя от преките ги е чакал трети човек с автомобил. През целия ден вчера полицията разпитваше очевидците на престъплението, предимно съседи от блока на Цветков, който е обитавал апартамент на четвъртия етаж. Хората обаче обясниха, че не са видели почти нищо, нито чули някакви изстрели. Единствената следа на криминалистите към момента е, че единият от килърите е бил нисък и с много къса подстрижка.

Двамата мъже са били облечени в черни суитшърти с нахлупени качулки. При бягството им от местопрестъплението качулката на единия се смъкнала и така бил забелязан. От МВР ще изготвят и фоторобот на заподозрените по данни на очевидците. Разследващите са на мнение, че става въпрос за професионално изпълнена поръчка за ликвидиране на конкурент в наркобизнеса. Мъжът е разстрелян от упор. Наемниците са се целили директно в главата на жертвата, което цели сигурна смърт.

Държал фирма за 2 лева

Убитият Стоян Цветков притежава фирмата "Екс дринкс", показа проверка в Търговския регистър. Дружеството е с капитал от 2 лева, но за сметка на това с доста широк предмет на дейност. Съседите на убития от блок 380 твърдят, че не е парадирал с лукс и скъпи коли. Познат е в квартала, но не са го забелязвали в компанията на съмнителни лица. Не знаят да има сериозна приятелка, с която да са го виждали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай