4 месеца търсят Янек, удължават срока

Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Кюстендил.

4 месеца търсят Янек, удължават срока | StandartNews.com

Срокът за разследване по досъдебното производство за отвличане на Янек Миланов е удължен с нови 2 месеца. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Кюстендил.

43-годишният дупничанин, който от години живее и работи във Франция, изчезна безследно на 31 юли т.г. За последно Янек е видян да се качва в джипа на бившия гард на братя Галеви - Васил Капланов-Каплата. Оттогава младият мъж е в неизвестност. 

На 1 септември главният прокурор Иван Гешев каза, че по случая работи огромен ресурс. "Мога да уверя гражданите, че се прави всичко възможно за разрешаването на този случай.

Това, което мога да кажа е, че ние ще работим колкото трябва, за да може да си свършим работата", каза тогава в Дупница главният прокурор.

Месец по-късно наблюдаващият прокурор удължи срока на разследването с 2 месеца, пише dnes.dir.bg.

Все още обаче не е обявен официално резултатът от проверката, която бе разпоредена от вътрешния министър във връзка с първоначалните действия на полицията в Дупница и данните, че е имало забавяне на ефективните издирвателни и следствени действия.

От прокуратурата мълчат какви са били действията на прокурорите по случая и дали е имало забавяне и от тяхна страна.

Вече няколко пъти служители на МВР, следови кучета и конна полиция претърсваха обширни райони около дупнишкото село Крайници. Водолази извършиха огледи в язовир Дяково, както и водоеми около Самораново и Крайници.

Издирването е съсредоточено там на база анализ на столичните разследващи.

Двудневна издирвателна операция в язовир "Дяково" имаше преди броени дни, като е нея взеха участие водолази, пожарникари и криминалисти от София и Дупница.

В момента Васил Капланов е в ареста с постоянна мярка "задържане под стража"

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай