25 г. затвор за комарджия, удушил и изгорил жена

25 г. затвор за комарджия, удушил и изгорил жена | StandartNews.com

Разград. 25 години затвор постанови разградският окръжен съд за убиец, удушил, ограбил и изгорил жертвата си. 27 годишният Алпер Хасан от исперихското село Йонково бе осъден по съкратената процедура, след като сам призна за жестокото убийство.

През април тази година той поканил на оглед в дома си в Разград бизнесдамата Румяна Генчева, която имала фирма за почистване. Вместо да договорят поръчката, той й поискал 300 лева, а когато получил отказ я удушил. Веднага отнесъл бижутата й в заложна къща, а с парите купил чувал, в който натикал трупа на жертвата си и го подпалил недалеч от града. Алпер бил пристрастен към хазарта и макар да живеел при висок стандарт на издръжка на родителите си, постоянно закъсвал за пари. Вече осъждан за грабеж, той страда от тежка социопатия, категорични са психиатрите.

Повече от 50 близки, роднини, приятели и колеги на убитата Румяна се събраха преди началото на процеса на мълчаливо присъствие пред съдебната палата. Те носеха плакати с призиви за най-сурова присъда за убиеца. Адвокатите на осиротялото семейство внесоха в съда и гражданска петиция с 2 300 подписа, с които се настоява Алпер да бъде осъден до живот. Въпреки възраженията на защитника на убиеца адвокат Хари Харалапиев, подписката да остане извън съдебната преписка, съдия Светла Робева прие посланието на гражданите.

Алпер получава 25 годишна присъда заради пълните самопризнания и осъзната вина, стана ясно след края на процеса. Бащата на жертвата Росен Генчев сподели , че семейството още не е решило да ще обжалва присъдата, която постанови роднините да получат общо 450 хил.лв. обезщетение, а на 22 годишния син на Румяна да бъдат върнати и накитите, принадлежали на майка му. Прокуратурата също предстои да реши, дали ще протестира наказанието, тъй като обвинението настояваше за санкция от 30 години затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай