20 години затвор за убийство на учителка

20 години затвор за убийство на учителка | StandartNews.com

Сливен. Сливенският окръжен съд прати 36-годишния Михаил К. в затвора за 20 години. Присъдата е постановена за убийството на 70-годишната учителка Анастасия Михайлова, разтърсило града през лятото на 2011 година.

36-годишният апаш се качил по стълба на втория етаж на вилата на учителката, която била сама. Тя го усетила и излязла на терасата, където се сблъскали. След кратка схватка Михаил бутнал Анастасия от втория етаж. При падането си тя го хванала и двамата полетели. Анастасия загинала на място, а убиецът изпаднал в безсъзнание. На другия ден той дошъл в съзнание, чувайки виковете на съседка, която видяла трупа на учителката. Михаил тръгнал да бяга и се укрил в черешовите градини, но пристигналите полицаи го заловили много бързо.

Пред съда той е направил пълни самопризнания и поискал съкратено съдебно следствие. Въпреки това убиецът отива за 20 години в затвора, а трябва и да плати общо 100 000 лева на децата на убитата учителка. По време на следствието е станало ясно, че Михаил на два пъти преди това е обирал дома на Анастасия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай