28 години затвор за убийството на клошар в Айтос

Бургаският окръжен съд осъди прекият извършител на убийството Желязко Данчев на 20 години лишаване от свобода, а съучастникът му Ясен Стойчев ще лежи в затвора 8 години

28 години затвор за убийството на клошар в Айтос | StandartNews.com

   На общо 28 години затвор получиха  за умишлено убийство на клошар в Айтос  убиецът и неговият съучастник. На днешото заседание Бургаският окръжен съд осъди прекият извършител на убийството Желязко Данчев на 20 години лишаване от свобода, а съучастникът му Ясен Стойчев ще лежи в затвора 8 години. Съдът постанови И двамата подсъдими ще изтърпят наказанията си  при първоначален „строг режим“  .
   Жестокото престъпление е било извършено през минилата година в изоставена постройка в ромската махала в Айтос. Обвиняемите са ритали мъжа и са блъскали главата му в стената. След това с  кухненски нож са го намушкали многократно по цялото тяло. 
Въпреки, че тогава съучастникът на убиеца - Ясен Стойчев,  е бил непълнолетен, държавното обвинение прие, че той е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си и го осъди. 
  Двамата подсъдими бяха осъдени и  да заплатят  по 30 000 лева кръвнина за всеки един от пострадалите като обезщетение на родителите им за причинени неимуществени вреди.

Фото - БНР - Бургас

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай