Пийте тази напитка за детокс на тялото

Ползите от нейната употреба

Пийте тази напитка за детокс на тялото | StandartNews.com

Здравословният начин на живот днес е по-популярен от всякога. Модата за стегнато тяло и правилното хранене поражда уникални навици и тенденции, включително и хранителни. Кокосовата вода се превърна в хит още преди няколко години, и има защо. От красива кожа до тънка талия, ето кои са ползите от пиенето на кокосова вода. 

Кокосовата вода е естествен изотоник (спортна напитка, която помага на тялото да се възстанови след продължително натоварване), така че е идеална за пиене по време на спорт. Ще помогне за утоляване на жаждата и възстановяване на силите на тялото. В допълнение, тази напитка е признат лидер в скоростта на попълване на течности в тялото.

Кокосовата вода е детоксикираща напитка . Пречиства организма от токсини, тежки метали и шлаки. Кокосовата вода има високо съдържание на калий: 330 g напитка съдържа 620 mg от този микроелемент. Благодарение на това водата подобрява метаболизма, нормализира кръвното налягане и има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система.

Кокосова вода срещу стареене на кожата. Много почитатели на напитката твърдят, че кокосовата вода предотвратява преждевременното стареене на кожата и спомага за подобряване на нейното състояние. Благодарение на съдържащите се в него цитокинини, група растителни хормони, които регулират клетъчния растеж, развитие и стареене, кожата става еластична и сияйна.

Кокосовата вода е абсолютно диетичен продукт. Първо, не съдържа глутен и мазнини, което ще бъде от интерес за любителите на строги диети. Второ, съдържанието на калории във водата е само 18 kcal на 100 грама, което, разбира се, е повече, отколкото в обикновената вода, но много по-малко, отколкото във всяка друга изотонична напитка.

Кокосовата вода ускорява метаболитните процеси, което е безценно качество за хората, които искат да нормализират теглото си.

Кокосовата вода намалява апетита. Всичко е въпрос на вкус и миризма, които обезсърчават желанието да се яде допълнителна торта. Така че тази напитка е идеална за тези, които отслабват.

Лекарите ценят кокосовата вода заради способността й да стабилизира нивата на кръвната захар и да стабилизира функционирането на щитовидната жлеза. Редовната консумация на кокосова вода също намалява риска от гърчове, бъбречни заболявания и психични заболявания.

Кокосовата вода съдържа лауринова киселина, която помага в борбата със стомашно-чревните инфекции и нормализира работата на стомаха. 

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай