Пълна мистерия с националната детска болница

Говори Надежда Цекулова

Пълна мистерия с националната детска болница | StandartNews.com

Никой не може да каже със сигурност дали ще имаме Национална детска болница, но вървим в правилната посока. Това каза в предаването „Тази неделя“ журналистът и член на Обществения съвет за изграждането на болницата Надежда Цекулова.

„Все пак силно се надявам, че вървим по верния път. Колкото по-голям интерес има по темата и колкото по-голям натиск се оказва върху властта, толкова по-голяма е вероятността процесът да върви по-бързо и гладко“, поясни тя.

Журналистката очерта политическите пречки през изграждането на една такава болница у нас. Според нея най-големият проблем е липсата политическо приоритизиране на детското здравеопазване. „Говори се много, на всички политици много са им важни дечицата, но реални политики няма“, категорична е тя.

Надежда Цекулова припомни, че през май беше представен подробен устройствен план на терена за изграждането на болницата. През изминалата седмица пък е заседавал Обществения съвет за изграждането на болницата.

„Отстранената, за наше съжаление, директорка на Здравната инвестиционна компания проф. Елена Пенева дойде, за да представи отчета за свършеното от компанията под нейно ръководство. Видяхме, че са положени значителни усилия да се свърши експертната и техническата работа, за да се стигне до резултатите, с които политическите кабинети на министерствата се хвалят“, отбеляза още тя.

Журналистката поясни още, че вече е избран изпълнител за събарянето на старите постройки, които се намират на избрания терен. След това трябва да се направи съответното проучване на терена и на по-късен етап да се постави и самото задание за изграждане на национална детска болница.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай