Жените с по-добър имунитет след Covid-19

Вирусът вече е по-лесен за разспостранение, коментира епидемиологът д-р Христиана Бацелова

Жените с по-добър имунитет след Covid-19 | StandartNews.com

Жените изграждат по-добър имунитет след преболедуване на Covid-19. Има значение тежестта на протичане на заболяването, по-дълъг и траен имунитет имат тези, които са боледували тежко. Нещата са комплексни, има доста въпросителни, на които се надяваме скоро да имаме отговор". Това заяви епидемиологът д-р Христиана Бацелова в „Събуди се” по NOVA.
„Различни учени доказаха, че първоначалният вирус COVID-19, дошъл в Европа, мутира. Той стана по-лесен за разпространение по въздушно-капков механизъм и се адаптира по начин, по който навлиза в човешките клетки по-лесно”, каза още тя. 

„Относно информационната РНК ваксина, която ще накара нашите клетки да синтезират част от този протеин, който не позволява на вируса да навлиза в човешките клетки, това на този етап няма да окаже влияние върху ефективността на новата ваксина, тъй като промяната е само в една аминокиселина”, каза още тя.
И допълни: „Дори по-нататък да има и други мутации, самата технология на информационните РНК ваксини е такава, че позволява тя да бъда променяна и отново ваксината да бъде ефективна”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай