Жената на починалия на стълбите с потресаващ разказ

Разкарвали мъжа инвалид от клиника на клиника, нямали бутилки с кислород

Жената на починалия на стълбите с потресаващ разказ | StandartNews.com

Мъжът ми си отиде за 20 минути, след като го приеха. А преди това го държаха на стълбите 2 часа. Можеха да му помогнат. 

Това разказа съпругата на починалия с ковид, който стоя на стълбите на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.  Господин Господинов е от с. Брестник.  "Днес на рождения му ден трябва да го погребвам", плаче съпругата му Мария.

Тя описа целия ужас, на който са били подложени. Пациентът бил прехвърлен от Инфекциозна клиника в новото отделение за долекуване от COVID в клиниката по токсикология на бул. "В. Априлов". 

"Най-напред мъжът ми постъпи на 14 ноември. Тогава чакахме 2-3 часа. Беше отново голямо разкарване - от "В. Априлов" до Инфекциозна клиника", каза Мария Господинова пред Нова тв.

Във фаталния вторник съпругът й, който е 100% инвалид, се обадил в 14,41 ч. "Още не съм включен на диализа. Токсините ми са много". Час по-късно отново се обажда на жена си. "Сега ще ме карат отново в друга болница", казал й той. Мария взела такси и отишла. Заварила го пред входа на болницата с кислородна бутилка на земята. Обяснили й, че нямат колички и носилки, за да го качат на третия етаж.

"Извадих телефона и заснех мъжа ми в това безпомощно състояние. Кислородът му беше свършил в апарата. И той остана на стълбите между 2-ия и 3-ия етаж. Нямаше въздух. Изтичах до отделението. "Докторе, дайте му кислород", помолих. Обясниха ми, че нямали такива апарати. Техните били по-големи", описа ужасът Мария Господинова.

Успели някак си да стигнат до отделението. Сложили го на леглото за диализа и след 20 минути починал. "Снимах и друг човек, който лежеше на стълбите, той също почина", допълни Господинова. Тя е категорична, че иска виновните да бъдат наказани.

"Стигна се до тази развръзка, защото друго не ги интересува. Ако мъжът ми не беше разкарван по отделения, можеше да му се помогне", категорична е жената.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай