Неделя,

Зеленият сертификат пред отпадане. Добри новини от проф. Аргирова

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
3068
Зеленият сертификат пред отпадане. Добри новини от проф. Аргирова
A
A
A

Само около месец още зеленият сертификат ще бъде необходим за България. Това предположение изрази пред Нова телевизия проф. Радка Аргирова - съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на пандемията от COVID-19.

По думите й пикът на петата вълна ще бъде достигнат към 8-10 февруари. „При 11 хиляди заразени не може да бъде премахнат зеленият сертификат. Когато обаче този брой намалее, ще спадне и заболеваемостта. А тогава ще спадне и показателят, по който решаваме какво да направим – броя на интензивните легла. Когато този брой намалее, ще отпадне и зеленият сертификат”, подчерта тя.

„Ваксинирането продължава, а и самият характер на варианта Омикрон дава по-малко усложнения. Този вариант протича по-леко”, категорична е тя.

„Зеленият сертификат ще остане само там където има голямо струпване на хора, или ще има ограничения в броя на посетителите. Никой няма намерение да тормози хората, но това се налага”, подчерта проф. Аргирова и допълни, че ваксинацията към момента е доброволна и здравните власти особено държат на това.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com