Затварят кръчмите в Северна Англия

в Тунис властите обявиха, че въвеждат полицейски час в столицата за две седмици

Затварят кръчмите в Северна Англия | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън ще нареди затварянето на кръчмите и ресторантите в голяма част от Северна Англия от понеделник като мярка за справянето с разпространението на коронавируса, съобщава вестник "Сън". Според изданието новите ограничения ще обхванат и градове като Манчестър и Ливърпул. Вестникът посочва, че училищата, офисите и магазините ще останат отворени. 

Вестник "Файненшъл таймс" пише, че финансовото министерство в Лондон приключва работа въху нов пакет в подкрепа на туризма.

Италия ще направи задължителни тестовете за коронавирус за хората, пътуващи от Великобритания, Нидерландия, Белгия и Чехия, съобщи здравният министър Роберто Сперанца.

"Инфекциите се увеличават в цяла Европа, в Италия също", написа той във Фейсбук.

Междувременно в Тунис властите обявиха, че въвеждат полицейски час в столицата за две седмици като мярка срещу разпространението на коронавируса. От изявление по държавната телевизия стана ясно, че през седмицата ограниченията ще действат от 9 часа вечерта до 5 сутринта местно време и влизат в сила от днес. Ще има прекъсване в петък заради молитвите в джамиите, а през уикендите вечерният час ще бъде в сила от по-рано -  7 вечерта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай