Започнаха да затварят и детски градини

Причината е високата заболеваемост от коронавирус в Бяла

Започнаха да затварят и детски градини | StandartNews.com

Детските градини на територията на Oбщина Бяла, Oбласт Русе, ще бъдат затворени от утре до края на месеца. Заповед за това вече е издал кметът Димитър Славов, съобщава БНТ.

Според нея, заради повишена заболеваемост сред децата, спира присъственият образователен процес за детските заведения „Пролет“, „Стадиона“ и техните филиали в общината. Предстои директорите им да създадат необходимата организация за работа от разстояние в домашна среда.

Област Русе е в т. нар. „червена зона“ и затова проведох срещи с лични лекари и представители на болницата в Бяла. Стана ясно, че през последната седмица има сериозен ръст на вирусни инфекции и болни деца и учители с грипоподобни симптоми, характерни и за COVID-19. Има и много карантинирани родители и персонал на детските градини, коментира за БНТ Димитър Славов.

През идната седмица ще продължим да следим ситуацията и в училищата и при необходимост ще коментираме с Регионалното управление на образованието преминаването на учениците към дистанционна форма, допълни Димитър Славов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай