Затварят болница за дезинфекция заради ковид

11 положителни проби в "Св. Каридад" в Пловдив

Затварят болница за дезинфекция заради ковид | StandartNews.com

В Пловдив броят на заразения медицински персонал е нараснал с 20 души за последните два дни. В болница "Св. Каридад" вече има 11 положителни проби - на 5-ма лекари, 3 медицински сестри, 2-ма санитари и един рехабилитатор.

Лечебното заведение днес ще остане затворено за дезинфекция. Ще работи само COVID отделението. Това обясни в "Денят започва" областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Според нея не става дума за занижени мерки в болничното заведение, където COVID отделението е в обособена част от сградата на болницата. Като цяло обаче в обществото се наблюдава неглижиране на ситуацията, коментира тя.

"Тези много случаи водят до повече напрежение, защото концентрацията им е в една от болниците, в които има отделение за COVID-19. Аз смятам, че в случая не става въпрос за заразяване в COVID отделението, а по-скоро носенето на предпазно облекло в другите отделения. В случая имаме затворено кардиологично отделение. Като цяло смятам, че като общество и като хора занижихме малко и пренебрегваме мерките, които са може би най-леките в Европа, а именно носенето на маски в затворени помещения", каза Дани Каназирева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай