Защо починаха пациенти с К-19, оставени на стълбите

Болницата събира обяснения от всички служители

Защо починаха пациенти с К-19, оставени на стълбите | StandartNews.com

Обстойна проверка тече след скандала с УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Припомняме, че  двама пациенти починаха след хаос при настаняване в болницата. Появи се видео, в което двамата мъже чакат за настаняване пред сградата, единият - на кислородно дишане, а другият - легнал на стълбите. Те чакат повече от 40 минути преди да се свържат с медицинско лице. Няколко часа по-късно двамата издъхват в клиниката, която от скоро е трансформирана в отделение за долекуване на пациенти с COVID-19. Преди това те са лекувани в Инфекциозната клиника на Университетската болница.

От болницата съобщиха, че събират обяснения от всички служители, взели участие в диагностично-лечебния процес и в комуникацията по прехвърлянето на пациентите от Клиниката по Инфекциозни болести към стационара на Отделението по Професионални заболявания, както и от отговорните административни ръководители. Всички материали и данни по случая ще бъдат предоставени и на Прокуратурата за проверка по компетентност.

Ръководството на лечебното заведение обявява медиен брифинг за съобщаване на събраните до момента данни по случая, който ще се проведе в 9.00 часа на 19.11.2020 г. пред сградата на основния корпус на УМБАЛ „Свети Георги“, гр. Пловдив, бул. Пещерско шосе №66.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай