Заразените в света минаха 84 милиона

Починалите са 1,8 млн.

Заразените в света минаха 84 милиона | StandartNews.com

Случаите на заразяване с коронавирус по света са над 84 милиона, а 1 829 384 души са починали, показва статистиката на Ройтерс.

На първо място по брой на заразени и смъртни случаи в света продължават да са Съединените щати с над 20 милиона потвърдени случаи на Covid-19, от които над 350 хиляди с фатален край.

В Германия потвърдените случаи на коронавирус за последното денонощие са 10 315, показват данните на Института по заразни болести „Роберт Кох“. Регистрираните смъртни случаи се увеличават с 312 до 34 272 от началото на пандемията.

Общо потвърдените случаи в Германия стават 1 765 666.

 

Броят на починалите с Covid-19 в Съединените щати надхвърли 350 хиляди. Експертите очакват нов скок на новите случаи и на починалите след събиранията за коледните и новогодишните празници, предаде Асошиейтед прес.

Съединените щати започнаха да прилагат две ваксини, за да предпазят здравните работници и населението над 80-годишна възраст, но процесът на ваксиниране е  критикуван като бавен и хаотичен.

През последните няколко дни множество щати, сред които Сверена Каролина и Аризона, отчетоха рекорден брой новозаразени.

 

Възможно е новият щам на коронавируса да е проникнал в Румъния, съобщават местни медии.  Говорител на института "Матей Балш" в Букурещ заяви, че две проби, анализирани в лабораторията по генетика, са дали различни реакции от досегашните. Засега става дума само за подозрение, уточнява говорителят.

 

По-рано днес медици от института заявиха за телевизия "Диджи 24", че новият щам е открит при мъж, който наскоро се е завърнал от Великобритания. Именно в Обединеното кралство за върви път беше засечена вариацията на вируса, смятана за много по-заразна.

Великобритания отчете днес 54 990 новозаразени с коронавируса, предаде Ройтерс. Така общият брой на смъртните случай, свързани с Covid-19, превиши 75 000, което е най-високият брой в цяла Европа, отбелязва агенция ТАСС.

Великобритания е петата страна в света, прехвърлила този праг на смъртността заради вируса, след Съединените щати, Бразилия, Индия и Мексико.

Вече шести ден британските власти отчитат над 50 000 заразени за денонощие. Вчера бяха регистрирани 57 725, което бе нов черен рекорд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай